test-covid
test-covid-03
test-covid-02

Test Anticorpi COVID-19

75,00 lei

Testul Rapid COVID-19 IgG/IgM este un test imunologic cu flux lateral cromatografic pentru detectarea calitativa a anticorpilor (IgG si IgM) anti-SARS-Cov-2 in probele umane de sange integral, ser sau plasma.

Testul este destinat ca ajutor in diagnosticarea infectiilor cu SARS-CoV-2.

Disponibilitate: Stoc epuizat SKU: ESM-COVID-19 Etichete: ,

Descriere

Test Anticorpi COVID-19

Testul contine o banda de membrana acoperita cu anticorpi monoclonali anti-umani IgM si IgG pe linia de testare si un suport care contine antigeni SARS-Cov-2 recombinanti conjugati cu aur coloidal. Cantitatea de teste a fost tiparita pe etichete.

Depozitare si stabilitate

  • Se pastreaza in punga sigilata la temperaturi cuprinse intre 4-30 grade.
  • Dupa deschiderea pungii testul trebuie folosit in decurs de o ora.
  • Expunerea prelungita la caldura sau umiditate poate cauza deteriorarea testului.

Probe

  • Acest test poate fi folosit cu probe de sange integral, ser sau plasma.
  • Colectarea probelor de sange integral, ser sau plasma se face urmand procedurile de laborator standard.
  • Separati serul sau plasma de sange cat mai repede pentru a evita hemoliza. Folositi doar probe clare care nu contin sange hemolizat.
  • Probele se vor pastra la temperaturi intre 2 oC-8 oC, daca nu sunt testate imediat. Probele se pastreaza la temperaturi intre 2 oC-8 oC pana la 7 zile. Pentru depozitare pe termen lung se recomanda pastrarea probelor la -20 oC. Nu congelati probele de sange integral.
  • Evitati ciclurile multiple de inghetare-dezghetare. Aduceti probele inghetate la temperatura camerei inaintea inceperii procedurii de testare si amestecati-le usor. Probele care contin particule vizibile trebuie clarificate prin centrifugare inainte de testare.
  • Nu folositi probe care sunt hemolizate, tulburi cu un continut mare de lipide pentru a nu afecta rezultatele.

Procedura de testare

Aduceti testele, probele de testat la temperatura camerei (15 oC -30 oC) inaintea procedurii de testare.

1. Scoateti caseta de testare din folia protectoare.

2. Dezinfectati cu servetelul dezinfectant degetul care urmeaza a fi intepat cu acul steril.

3. Intepati degetul pentru a putea colecta sange.

4. Tineti pipeta in pozitie verticala si adaugati o picatura din proba (aproximativ 10ml) in caseta destinata acesteia, apoi adaugati 2 picaturi de solutie-tampon (aproximativ 70ml) si porniti cronometrul.

4. Asteptati pana vor aparea liniile colorate. Interpretati rezultatele testului dupa 15 minute. Nu asteptati mai mult de 20 de minute pentru citirea rezultatelor.

Interpretarea rezultatelor

Pozitiv: Aparitia unei benzi colorate in zona de control cat si in zona de detectie. Aparitia unei benzi colorate in dreptul zonei T1 indica prezenta SARS-Cov-2 specific anticorpilor IgG. Aparitia unei benzi colorate in dreptul zonei T2 indica prezenta SARS-Cov-2 specific anticorpilor IgM. Aparitia unor benzi colorate in dreptul ambelor zone T1 si T2 indica prezenta SARS-Cov-2 specific anticorpilor IgG si IgM.

Negativ: Aparitia unei benzi colorate in zona de control in dreptul regiunii (C) si lipsa benzilor colorate in zonele T1 si T2.

Invalid: Lipsa unei benzi colorate indica un test invalid. O cantitate insuficienta de proba, procedura incorecta este adesea motivul principal pentru care linia de control nu apare. Va rugam revizuiti procedura si repetati testarea utilizand o noua caseta de testare. Daca problema persista, nu mai utilizati kitul de testare si luati legatura cu distribuitorul dumneavoastra.

Controlul calitatii

O procedura de control este inclusa in fiecare caseta de testare. Aparitia unei linii colorate in zona de control (C) este considerata o procedura de verificare interna. Aceasta confirma folosirea unei cantitati suficiente de proba, o migrare adecvata in placa cromatografica si o tehnica corecta. Standardele de control nu sunt furnizate impreuna cu acest kit. Doar pentru utilizare profesionala.

Limitari de testare

Testul Rapid COVID-19 IgG/IgM este destinat pentru detectia calitativa a anticorpilor in sange. Intensitatea liniilor de testare nu este corelata cu concentratia anticorpilor in sange.

Rezultatele obtinute in urma acestui test sunt destinate ca ajutor in diagnostic. Fiecare medic trebuie sa interpreteze rezultatele coroborat cu istoricul pacientului, semnalmentele fizice sau cu alte proceduri de diagnosticare.

Un rezultat de test negativ poate indica ca anticorpii specifici SARS-Cov-2 fie nu sunt prezenti sau se afla la un nivel care nu poate fi detectabil prin testare.